CT 85 Adeziv de polistiren si masa de spaclu Expand

CT 85 Adeziv de polistiren si masa de spaclu

Ceresit

New

Adeziv de polistiren si masa de spaclu - CT 85

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

More details

RON42.66

Comanda telefonica 

0742-200-827

Adeziv de polistiren si masa de spaclu - CT 85


Adeziv de polistiren si masa de spaclu - CT 85

O noua generatie de adeziv pentru polistiren si masa de spaclu

 

Adezivul de polistiren Ceresit CT 85 este parte componenta a sistemului Ceresit Ceretherm Clasic. Datorita combinatiei unice de firme, produsul este foarte rezistent la diversele coliziuni mecanice. Adezivul de polistiren Ceresit CT 85 contine fibre organice si non-organice care interactioneaza intre ele, rezultand un produs inovator. Aceasta formula unica face ca adezivul de polistiren si masa de spaclu sa fie extrem de flexibil, iar fatada sa fie protejata de fisuri sau microfisuri. Adezivul de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 garanteaza aderenta la toate straturile sistemului si compenseaza eforturile din structura constructiei. Astfel, sunt protejate tencuielile si straturile de vopsea de la exterior de dezvoltarea fisurilor provocate de solul instabil. Adezivul de polistiren Ceresit CT 85 este extrem de rezistent la conditiile meteorologice extreme (temperaturi foarte scazute sau dimpotriva, foarte ridicate). Adezivul de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 se comercializeaza in saci de hartie de 25 kg.

 

CARACTERISTICI
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este rezistent la socuri
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 are aderenta puternica la stratul suport
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este rezistent la inghet si intemperii
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este permeabil la vapori
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 optimizeaza izolatia termica
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 reduce costurile pentru incalzire
 • adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este utilizat pentru lipirea placilor de polistiren

DOMENII DE UTILIZARE
 • Adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este utilizat pentru realizarea stratului de protectie cu insertie de plasa din fibra de sticla.
 • Adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este ideal pentru imbunatatirea izolatiei termice a peretilor exteriori;
 • Adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 se poate aplica pe pereti monolitici.
 • Adeziv de polistiren si masa de spaclu CT 85 este folosit pentru renovari de fatade.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
1. Fixarea placilor de polistiren
Sistemul de termoizolatie se poate aplica utilizand adezivul de polistiren si masa de spaclu CT 85 pe toate suprafetele conventionale la interior sau exterior, cu conditia ca acestea sa fie rezistente, stabile, curate si uscate, lipsite de substante antiaderente. Suprafetele unde va fi aplicat adezivul de polistiren si masa de spaclu trebuie sa nu fie acoperite cu gheata sau zapada. Aderenta tencuielilor si vopselelor existente trebuie verificata. Inainte de aplicarea adezivului de polistiren si masa de spaclu CT 85, tencuielile umflate trebuie indepartate. Orice denivelari de pana la 20 mm trebuie umplute cu mortare pe baza de ciment cu proprietati adezive, ex. adezivul Ceresit CM 9. Murdaria, urmele de substante antiaderente si straturile de vopsea cu permeabilitate la vapori trebuie indepartate in totalitate inainte de aplicarea adezivului de polistiren si masa de spaclu CT 85, prin spalare cu presiune. Toate zonele in care se pot dezvolta alge, ciuperci sau mucegai trebuie curatate cu peria de sarma si apoi spalate prin saturare cu Ceresit CT 99 solutie antimucegai. Peretii vechi netencuiti sau tencuielile si vopselele cu aderenta buna trebuie deprafuite, spalate cu apa sub presiune si apoi lasate la uscat. Suprafetele cu absorbtie de apa ridicata, de ex. pereti de BCA, trebuie amorsate de doua ori cu amorsa Ceresit CT 17 si lasate la aerisit 4 ore dupa ultima aplicare. Aderenta adezivului de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 trebuie verificata prin lipirea pe suportul pregatit a unor bucati mici de polistiren de 10x10 cm in cateva locuri si apoi smulse manual dupa 4-7 zile. Aderenta adezivului de polistiren si a suportului sunt bune in momentul in care ruperea se face in mostra de polistiren. Suplimentar se vor monta elemente de fixare mecanice (dibluri).

2. Aplicarea masei de spaclu armate
Dupa intarirea adezivului de polistiren (nu mai devreme de 6 zile in conditii de iarna), placile trebuie asperizate cu hartie abraziva si apoi fixate cu elemente de ancorare mecanica. Placile nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada. Daca placile de polistiren nu au fost acoperite cu strat de masa de spaclu armata timp de 2 saptamani, atunci trebuie evaluata calitatea acestora. Placile ingalbenite si prafuite trebuie asperizate. Adezivul de polistiren uscat trebuie turnat in cantitatea de apa rece curata si mixat cu o bormasina pana cand se obtine o masa omogena fara aglomerari. Se recomanda a se folosi apa calda daca se lucreaza la temperaturi intre 0°C si +5°C. 1. 
Fixarea placilor de polistiren 
Adezivul de polistiren gata preparat trebuie aplicat cu o mistrie pe conturul placii de polistiren in benzi de 3-4 cm si in cateva puncte cu diametrul de cca 8 cm pe mijlocul placii. Apoi placa de polistiren va fi presata pe perete astfel incat adezivul aplicat pe placa sa asigure o acoperire de cel putin 40%. In cazul suprafetelor plane, nivelate, adezivul de polistiren trebuie aplicat cu o mistrie zimtata cu zimti de 10-12 mm. Placile de polistiren trebuie apoi aplicate pe perete si montate una langa cealalta prin "tesere" in stilul zidariei de caramida. In zonele de colt se realizeaza imbinari in strepi. Numarul diblurilor trebuie sa fie de minim 4 buc./m2. Fortele cele mai mari de suctiune a vantului apar inzonele adiacente colturilor cladirii, 2 m pe fiecare parte. In acele zone numarul de dibluri trebuie sa fie de minim 8 buc/m2.

3. Aplicarea masei de spaclu
Adezivul de polistiren gata preparat trebuie intins pe suprafata placilor de polistiren in strat de 2-3 mm cu o gletiera lunga. Plasa din fibra de sticla trebuie aplicata pe mortarul proaspat prin suprapunere intre fasii de 10 cm si apoi nivelata cu mistria cu zimti. Urmatorul strat se va aplica pe proaspat in grosime de 1 mm. Suprafata trebuie finisata in asa fel incat ochiurile plasei sa nu fie vizibile. Adezivul de polistiren proaspat se poate curata cu apa, dar odata intarit poate fi curatat numai mecanic.

NOTA:
In cazul in care tencuiala nu se aplica imediat, se recomanda protejarea masei de spaclu cu amorsa Ceresit CT 16. Slefuirea se va face dupa 24 de ore de la aplicare. Lucrarile vor fi executate in conditii uscate, la o temperatura a aerului si a suportului de la 5°C - 30°C. Nu se va lucra pe suprafete expuse direct razelor solare. Toate datele si informatiile prezentate aici sunt raportate la o temperatura de 20°C si o umiditate relativa de 60%. In alte conditii parametrice pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. Adezivul de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 contine ciment, iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea, se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care sa produs contactul accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundenta si se va consulta un medic. Crom VI – sub 2ppm pe durata de valabilitate a adezivului de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85. 

RECOMANDARI
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a adezivului de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea adezivului de polistiren si masa de spaclu, dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a adezivului de polistiren. Valorile pentru rezistenta la impact se incadreaza in cerintele ETA pentru intregul sistem Ceresit Ceretherm. Este foarte importanta calitatea masei de spaclu obtinuta printr-o aplicare adecvata. 

DEPOZITARE
 • Adezivul de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 se poate pastra in spatii uscate timp de 12 luni.

AMBALARE
 • Adezivul de polistiren si masa de spaclu Ceresit CT 85 este ambalat in saci de 25 kg.

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Greutate25 KG

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

CT 85 Adeziv de polistiren si masa de spaclu

CT 85 Adeziv de polistiren si masa de spaclu

Ceresit este cel mai important producator de materiale de constructii, adezivi faianta si gresie, chit de rosturi, termosisteme si sisteme de termoizolatii.
Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.