CT 85 Winter - Adeziv pentru polistiren Expand

CT 85 Winter - Adeziv pentru polistiren

Ceresit

New

Adeziv pentru polistiren - CT 85 Winter

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

More details

RON68.43

Comanda telefonica 

0742-200-827

Adeziv pentru polistiren - CT 85 Winter

 


Adeziv pentru polistiren - CT 85 Winter

Adeziv pentru polistiren - varianta de iarna. Pentru fixarea placilor de polistiren si producerea stratului de masa de spaclu cu plasa de armare

 

CARACTERISTICI
  • adeziv pentru polistiren CT 85 Winter are aplicare posibila la temperaturi joase
  • adeziv pentru polistiren CT 85 Winter are aderenta foarte buna la suporturi minerale si placi de polistiren
  • adeziv pentru polistiren CT 85 Winter este permeabil la vapori
  • adeziv pentru polistiren CT 85 Winter este rezistent la conditiile atmosferice
  • adeziv pentru polistiren CT 85 Winter este armat cu fibre
  • adeziv pentru polistiren CT 85 Winter este rezistent la zgariere si la fisurare

DOMENII DE UTILIZARE
  • Ceresit CT 85 winter este utilizat pentru aplicarea placilor de polistiren in cadrul sistemului de termoizolatie Ceresit Ceretherm Winter, sistem de termoizolatie pentru peretii exteriori, varianta de iarna. Proprietatile mortarului facposibila utilizarea sa in conditii de iarna cand temperaturile ating pragul de 0°C fara sa scada sub aceasta valoare, si la 8 ore de la aplicare temperatura sa nu scada sub –5°C. Mortarul poate fi utilizat atat la termoizolarea constructiilor noi cat si la reabilitarea termica a cladirilor existente.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
1. Fixarea placilor de polistiren
Sistemul de termoizolatie se poate aplica utilizand CT 85 pe toate suprafetele conventionale la interior sau exterior cu conditia ca acestea sa fie rezistente, stabile, curate si uscate, lipsite de substante antiaderente. Suprafetele unde va fi aplicat mortarul nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada. Aderenta tencuielilor si vopselelor existente trebuie verificata. Tencuielile umflate trebuie undepartate. Orice denivelari pana la 20 mm trebuie umplute cu mortare pe baza de ciment cu proprietati adezive, ex. Adeziv Ceresit CM 9. Murdaria, urmele de substante antiaderente si straturile de vopsea cu permeabilitate la vapori trebuie undepartate un totalitate prin spalare cu presiune. Toate zonele un care se pot dezvolta alge, ciuperci sau mucegai trebuie curatate cu peria de sarma si apoi spalate prin saturare cu Ceresit CT 99 solutie antimucegai. Peretii vechi netencuiti sau tencuielile si vopselele cu aderenta buna trebuie desprafuite, spalate cu apa sub presiune si apoi lasate la uscat. Suprafetele cu absorbtie de apa ridicata, de ex. pereti de BCA, trebuie amorsate de doua ori cu amorsa Ceresit CT 17 si lasate la aerisit 4 ore dupa ultima aplicare. Aderenta mortarului Ceresit CT 85 trebuie verificata prin lipirea un cateva locuri pe suportul pregatit a unor bucati mici de polistiren de 10x10 cm smulse apoi manual dupa 4-7 zile. Aderenta adezivului si a suportului sunt bune un momentul un care ruperea se face un mostra de polistiren. Suplimentar se vor monta elemente de fixare mecanice (dibluri).

2. Aplicarea masei de spaclu armata
Dupa untarirea adezivului de lipire (nu mai devreme de 6 zile un conditii de iarna), placile trebuie asperizate cu hartie abraziva si apoi fixate cu elemente de ancorare mecanica. Placile nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada. Daca placile de polistiren nu au fost acoperite cu strat de masa de spaclu armata timp de 2 saptamani atunci trebuie evaluata calitatea acestora. Placile ungalbenite si prafuite trebuie asperizate. 

MOD DE APLICARE
Mortarul uscat trebuie turnat un cantitatea de apa rece curata si mixat cu o bormasina pana cand se obtine o masa omogena fara aglomerari. Se recomanda a sefolosi apa calda daca se lucreaza la temperaturi untre 0°C si +5°C. 

1. Fixarea placilor de polistiren. Mortarul gata preparat trebuie aplicat cu o mistrie pe conturul placii de polistiren un benzi de 3-4 cm si un cateva puncte cu diametrul de cca. 8 cm pe mijlocul placii. Apoi placa de polistiren va fi presata pe perete astfel uncat mortarul aplicat pe placa sa asigure o acoperire de cel putin 40%. In cazul suprafetelor plane, nivelate, mortarul trebuie aplicat cu o mistrie zimtata cu zimti de 10-12 mm. Placile de polistiren trebuie apoi aplicate pe perete si montate una langa cealalta prin "tesere" un stilul zidariei de caramida. In zonele de colt se realizeaza umbinari un strepi. Numarul diblurilor trebuie sa fie de minim 4 buc./m2. Fortele cele mai mari de suctiune a vantului apar un zonele adiacente colturilor cladirii, 2 m pe fiecare parte. In acele zone numarul de dibluri trebuie sa fie de minim 8 buc/m2. 2. Aplicarea masei de spaclu. Mortarul gata utilizat trebuie untins pe suprafata placilor de polistiren un strat de 2-3 mm cu o gletiera lunga. Plasa din fibra de sticla trebuie aplicata pe mortarul proaspat prin suprapunere untre fasii de 10 cm si apoi nivelata cu mistria cu zimti. Urmatorul strat se va aplica pe proaspat un grosime de 1 mm. Suprafata trebuie finisata un asa fel uncat ochiurile plasei sa nu fie vizibile. Materialul proaspat se poate curata cu apa, dar odata i    ntarit poate fi curatat numai mecanic.

NOTA:
CT 85 winter poate fi aplicat la temperaturi untre 0°C si +20°C si umiditate relativa de 80%. Pe durata lucrarilor de termoizolatie se recomanda utilizarea protectiei la schele. Daca timp de 3 zile sunt scaderi de temperatura sub –5°C, atunci aplicarea se va untrerupe. Alte materiale mentionate un prezenta fisa tehnica trebuie aplicate un concordanta cu datele tehnice ale acestora. CT 85 contine ciment, iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea, se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul un care s-a produs contactul accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundenta si se va consulta un medic. Continutul de Crom VI – sub 2ppm pe durata de valabilitate a produsului.

RECOMANDARI
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a produsului si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot unlocui un nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata un conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea produsului dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor uncercari proprii de utilizare a produsului. 

DEPOZITARE
Pana la 12 luni de la data fabricatiei, depozitat pe paleti un mediu racoros si uscat un ambalajul original.


AMBALARE
  • Saci de 25 kg.

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

CT 85 Winter - Adeziv pentru polistiren

CT 85 Winter - Adeziv pentru polistiren

Ceresit este cel mai important producator de materiale de constructii, adezivi faianta si gresie, chit de rosturi, termosisteme si sisteme de termoizolatii.
Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.