CT 84 Express - Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren Expand

CT 84 Express - Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren

Ceresit

New

Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren - CT 84 Express

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

More details

RON30.00

Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren - CT 84 Express

 

 

 


Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren - CT 84 Express

Adeziv poliuretanic monocomponent pentru fixarea placilor de polistiren expandat si extrudat in cadrul sistemelor de termoizolatie Ceresit Ceretherm si pentru fixarea placilor de polistiren in general

 

CARACTERISTICI
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express este usor de aplicat si de utilizat
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express asigura rapiditate in executie (ex. fixare, armare si masa de spaclu intr-o singura zi)
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express are aderenta mare la suporturi minerale si la placi de EPS
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express are aderenta buna la OSB si suporturi din lemn
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express are proprietati bune de termoizolare
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express permite aplicarea la temperaturi joase numai cu  umezire in prealabil
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express are expandare joasa si stabilitate dimensionala
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express este rezistenta la apa
  • adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express nu are freon (CFC free)

DOMENII DE UTILIZARE
Adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express este utilizat pentru fixarea placilor de polistiren expandat si extrudat in cadrul Sistemului de termoizolatie pentru fatade Ceresit Ceretherm Express.Adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express poate fi utilizat pentru aplicarea placilor de polistiren atât pe fatadele cladirilor noi, cât si pe cladirile ce urmeaza a fi reabilitate termic prin termoizolare. Dupa aproximativ 2 ore de la aplicare, placile de polistiren pot fi nivelate (prin asperizare), dibluite si apoi aplicata masa de spaclu cu plasa de armare folosind adezivul Ceresit CT 85. Adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express poate fi de asemenea folosit la fixarea placilor de polistiren expandat si extrudat si a vatei minerale bazaltice pe suprafete precum: lemn, placi OSB, sticla, metal, beton, suprafete bituminoase.

De asemenea, adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express adera si pe suprafete de gipscarton, daca acestea au fost umezite in prealabil.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
Adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express adera foarte bine pe suprafete portante minerale cum ar fi peretii din tencuiala si betonul fara substante ce ar putea impiedica aderenta. In cazul temperaturilor scazute, suprafetele pe care se va aplica adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express trebuie protejate de inghet. Aderenta tencuielilor existente si a straturilor de vopsea trebuie verificata in prealabil. Tencuielile care prezinta umflaturi (“suna a gol”) trebuie indepartate. 

Orice suprafata contaminata cu alte substante nonaderente sau suprafetele cu aderenta slaba la suport trebuie indepartate complet prin spalare cu apa sub presiune. Muschii sau algele trebuie indepartate si intreaga suprafata trebuie tratata cu solutie antifungica in concordant a cu datele sale tehnice. Suprafetele vechi tencuite trebuie desprafuite, spalate cu apa sub presiune si lasate pâna se usuca definitiv. Aderenta adezivului poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express pe substratul pregatit corespunzator se verifica prin lipirea bucatilor de polistiren de 10 x 10 cm in câteva locuri si smulgerea acestora dupa 2 pâna la 4 ore.

MOD DE APLICARE
In cadrul sistemului de termoizolare a fatadelor Ceresit Ceretherm Express. Se agita energic tubul pentru câteva secunde, apoi se indeparteaza capacul de protectie al valvei, dupa care se infileteaza pistolul aplicator astfel incât flaconul sa fie cu valva in jos. Atentie! Valva se deschide prin rasucire. Dupa insurubarea pistolului aplicator, valva se deschide si se poate elimina adezivul prin presarea tragaciului. Profilele de fixare trebuie instalate inainte de aplicarea placilor de polistiren. 

Adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express trebuie aplicat cu pistolul astfel incât flaconul sa fie cu valva in jos. Trebuie mentinuta distanta dintre capul pistolului si placa de polistiren pentru a permite aplicarea adezivului. In cazul aplicarii placilor de polistiren pe o termoizolatie anterioara, adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express se aplica pe perimetrul placilor de polistiren la o distanta de 2 cm de marginea placii si pe linia de mijloc a placii (paralel cu latura lunga). In cazul aplicarii placilor de polistiren pe fundatii, adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express se aplica in 5 linii verticale, paralele cu latura scurta a placii de polistiren, la o distanta de 2 cm de margine. Imediat se asaza pe perete placile de polistiren si se preseaza cu o mistrie mai lunga. Suprafata poate fi nivelata sau corectata timp de 20 minute de la aplicarea placilor de polistiren pe perete.

Un grad ridicat de umiditate accelereaza lipirea adezivului poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express. In cazul aplicarii sistemului de termoizolatie in conditii meteo nefavorabile (vânt puternic sau ploaie torentiala), protectia schelei este obligatorie. Trebuie acordata atentie speciala colturilor cladirii in cazul vântului puternic.

Resturile de adeziv neintarit se pot indeparta cu Ceresit TS 100 Premium Cleaner sau acetona. Resturile de adeziv intarit se indeparteaza doar mecanic. Dupa indepartarea flaconului, pistolul aplicator trebuie curatat cu Ceresit TS 100 Premium Cleaner. In cazul in care sub placile de polistiren se identifica goluri, se strapunge placa de polistiren expandat cu tija de la pistolul aplicator si se umple cu adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express. In cazul aplicarii unui al doilea rând de placi de polistiren peste sistemul de termoizolatie, acesta trebuie curatat pentru indepartarea substantelor care impiedica aderenta, urmând ca aplicarea celui de-al doilea rând de placi sa se realizeze ca in cazul sistemului Ceresit Ceretherm.

NOTA: Aplicarea adezivului se face in plaja de termperatura de la 0°C la +40°C. Adezivul Ceresit CT 84 permite scaderea temperaturii exterioare sub 0°C la 8 ore de la aplicarea acestuia. Toate datele au fost obtinute la temperatura de +20°C si umiditatea relativa de 60% CM. Parametrii produsului pot fi diferiti în alte conditii. Ceresit CT 84 contine substante daunatoare sanatatii. In timpul aplicarii, se recomanda utilizarea ochelarilor si a manusilor de protec†ie. Se interzice mancatul sau fumatul pe timpul lucrului. In caz de inghitire, solicitati sfatul medicului imediat si aratati acestuia ambalajul sau eticheta. Tubul contine gaz inflamabil comprimat, de aceea trebuie ferit de sursele de caldura si trebuie evitata pastrarea la temperatura de peste +50°C. Tubul nu trebuie perforat sau aruncat în foc. Tubul cu adeziv trebuie transportat intotdeauna in cutie, in portbagaj, niciodata in cabina soferului. A nu se lasa la indemana copiilor.

RECOMANDARI
Prezenta fisa tehnica prezinta modul de utilizare a produsului, precum si modul de aplicare al acestuia si recomandari de munca, insa toate acestea depind si de pregatirea profesionala a utilizatorului. Producatorul garanteaza calitatea produsului, dar nu poate fi considerat responsabil pentru conditiile si metoda utilizarii sale. Din acest motiv, in cazul in care aveti dubii, calitatea produsului trebuie verificata prin experiente proprii.

DEPOZITARE
Adezivul poliuretanic pentru placi de polistiren CT 84 Express poate fi depozitat si transportat in pozitie verticala, in medii racoroase si uscate la temperaturi de peste 0°C.

AMBALARE
  • Tub de metal de 850 ml.

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Greutate850 ml Tub

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

CT 84 Express - Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren

CT 84 Express - Adeziv poliuretanic pentru placi de polistiren

Ceresit este cel mai important producator de materiale de constructii, adezivi faianta si gresie, chit de rosturi, termosisteme si sisteme de termoizolatii.
Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.