Weber P50 max2 Adeziv pentru lipirea şi armarea plăcilor termoizolante - 25 kg Expand

Weber P50 max2 Adeziv pentru lipirea şi armarea plăcilor termoizolante - 25 kg

Weber Weber

5200662605

New

  • Aderenţă superioară
  • Lucrabilitate excelentă
  • Armare suplimentară
  • Rezistenţă superioară la şocuri mecanice şi la apariţia fisurilor
  • Flexibil
  • Nu necesită dibluri*

More details

RON40.00

Comanda telefonica 

0742-200-827

Weber P50 max2 Adeziv pentru lipirea şi armarea plăcilor termoizolante - 25 kg

Domenii de utilizare

Se utilizeazã pentru lipirea şi armarea (şpãcluirea) plãcilor de polistiren expandat, polistiren grafitat, polistiren extrudat şi vatã mineralã (bazalticã). Se aplicã pe toate suprafeţele convenţionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi şi direct pe orice tip de zidãrie. Se recomandã pentru izolarea termicã a clãdirilor nou construite şi a celor vechi, ce urmeazã sã fie reabilitate termic. Se poate utiliza şi pentru lipirea plãcilor termoizolante pe suport din lemn (OSB) amorsat în prealabil cu grundul de amorsaj weber GR100.
* Nu necesitã dibluri la montarea plãcilor de polistiren, direct pe zidãrie (cãrãmidã), pentru înãlţimi de pânã la 8 m.

Compoziţie

Adeziv de calitate profesionalã, sub formã de pulbere de culoare gri, pe bazã de ciment, cu adaosuri minerale şi fibre de nylon, cu conţinut ridicat de rãşini sintetice. Cu aderenţã mare şi la suporturi critice şi la plãcile din material termoizolant.

Culori

gri

Ambalare

În saci de hârtie de 25 kg.Paleţi de 1050 kg (42 saci)

Pregătirea suportului

Suprafaţa suport trebuie sã fie curatã, nedeformabilã, uscatã, fixã şi lipsitã de substanţe antiaderente (grãsimi, bitum, praf, etc.). Se verificã aderenţa tencuielilor şi vopselelor existente. Suprafeţele cu urme de substanţe antiaderente, mucegai, alge, ciuperci se vor curãţa cu jet de apã sub presiune şi cu o perie de sârmã. Tencuielile umflate, desprinse 2 trebuie îndepãrtate. Reparaţiile vor fi efectuate cu un mortar pe bazã de ciment cu proprietãţi adezive (weber P50 max2). În cazul în care suprafeţele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate şi se aşteaptã pânã când dispare pelicula de apã.
La lipire: plãcile de polistiren sau vatã mineralã trebuie sã fie uscate, curate, fãrã urme de praf şi alte impuritãţi.
La armare: suprafeţele plãcilor de polistiren sau vatã mineralã trebuie sã fie uscate, curate, fãrã urme de praf şi alte impuritãţi şi sã nu prezinte denivelãri în zonele de întâlnire dintre plãci. Aceste denivelãri trebuie şlefuite în plan şi curãţate de praf înainte de aplicarea diblurilor. Dacã plãcile de polistiren nu au fost şpãcluite, acoperite cu adeziv timp de 2 sãptãmâni, trebuie evaluatã calitatea acestora. Plãcile îngãlbenite, prãfuite trebuie asperizate şi curãţate.

Mod de preparare şi de lucru

Se toarnã conţinutul unui sac în cca. 6 - 6,5 litri de apã curatã, rece şi se amestecã cu ajutorul unui mixer electric pânã se obţine un amestec omogen, fãrã aglomerãri. Dupã un repaus de cca. 5 minute, se reamestecã.
Pentru lipire: Mortarul adeziv astfel obţinut se aplicã pe perimetrul plãcii termoizolante şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plãcilor termoizolante adezivul sã acopere cel putin 40 % din suprafaţa acestora. Se fixeazã prin apãsare manualã, iar planeitatea şi verticalitatea se regleazã cu ajutorul dreptarului şi bolobocului. Pe plãcile de vatã mineralã se întinde prin presare un strat subţire de adeziv cu o gletierã din inox, înainte de aplicarea adezivului în modul descris mai sus. Acest lucru este necesar pentru sporirea aderenţei dintre vatã şi adeziv. În cazul suprafeţelor plane, nivelate, adezivul se poate aplica pe plãcile de vatã mineralã şi în pat continuu, folosind o gletierã canelatã cu zimţi de 10-20 mm. Lipirea plãcilor se începe de jos, de pe profilul de soclu şi se monteazã în legaturã, tip zidărie. Fixarea mecanicã suplimentarã se realizeazã cu dibluri, dupã 1-3 zile de la lipirea plãcilor. Aplicarea diblurilor, cu miez de oţel, este obligatorie în cazul izolãrii cu vatã bazalticã.
Pentru armare: Mortarul adeziv se întinde cu gletiera zimţatã (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafaţa plãcilor. Plasa pentru armare (din fibrã de sticlã) se întinde pe direcţie verticalã şi se înglobeazã în adeziv cu ajutorul unei gletiere.
Fâşiile de plasã se monteazã prin suprapunere de minim 10 cm. Se aplicã imediat al doilea strat de adeziv în grosime de cca. 1-2 mm, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa să fie acoperitã în întregime. Suprafeţele de vatã bazalticã, înainte
de armare, se “amorseazã” cu un strat subţire de adeziv pentru a îmbunãtãţi aderenţa dintre vatã minerală şi adeziv.

Recomandări

Lucrãrile vor fi executate la o temperaturã a aerului şi a suportului de la +50C pânã la +300C. Pe durata aplicãrii suprafaţa trebuie protejatã de razele puternice ale soarelui şi de precipitaţii. Se recomandã ca sistemul de izolaţie termicã sã fie realizat astfel încât sã nu fie expus îngheţului sau ploii timp de 24 de ore dupã aplicare. Suprafeţele izolate cu polistiren grafitat vor fi protejate în continuare împotriva razelor solare pâna la armarea, (spãcluirea) lor cu adeziv. În condiţii de umiditate ridicatã şi temperaturi scãzute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanicã a plãcilor termoizolante, se face numai dupã ce se va verifica dacã adezivul este întãrit şi plãcile termoizolante sunt lipite complet. Aceastã verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de probã. Uneltele folosite se spalã cu apã imediat dupã utilizare.

Date tehnice

Densitatea: 1300-1400kg/x3
Aderenţa la suport din polistiren (28 zile): ≥ 0,08 N/mm2
Aderenţa la suport beton (28 zile): ≥ 1,3 N/mm2
Aderenţa prin tracţiune (suport mortar de ciment-adeziv-vată minerală rigidă): ≥ 0,06 N/mm2
Permeabilitatea la vapori de apă: ≥ 17,5
Absorbţia de apă prin capilaritate: Clasa W2
Conductivitatea termică în stare uscată la 10 C: ≥ 0,08 W/mK
Rezistenţă la foc: Clasa A1
Timp de punere în operă: cca.90 min

Termen de valabilitate

12 luni de la data fabricaţiei în condiţii de depozitare pe paleţi de lemn, în mediu uscat.

Consum

Lipire: 4-6 kg/m2

Armare: 3-4 kg/m2

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Weber P50 max2 Adeziv pentru lipirea şi armarea plăcilor termoizolante - 25 kg

Weber P50 max2 Adeziv pentru lipirea şi armarea plăcilor termoizolante - 25 kg

Weber

Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.