CR 65 Mortar hidroizolant Expand

CR 65 Mortar hidroizolant

Ceresit

New

Mortar hidroizolant - CR 65

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

More details

RON88.71

Comanda telefonica 

0742-200-827Mortar hidroizolant - CR 65

 

 


Mortar hidroizolant - CR 65

Ceresit CR 65 este un mortar hidroizolant pe baza de ciment pentru etansarea cladirilor si a componentelor structurale.

 

Mortarul hidroizolant CR 65 este util pentru hidroizolarea suprafetelor minerale cu pori deschisi. Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 este folosit pentru etansarea zidariilor, a betonului, a tencuielilor si sapelor de ciment, a rezervoarelor de apa de tip monolit, a rezervoarelor de apa potabila si a piscinelor cu adancimea de 5 m.

 

CARACTERISTICI
 • mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 este un material cu volum stabil
 • mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 asigura permeabilitate la vapori
 • mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 asigura impermeabilitate la apa
 • mortar hidroizolant Ceresit CR 65 este usor de aplicat
 • mortar hidroizolant Ceresit CR 65 este rezistent la inghet
 • mortar hidroizolant Ceresit CR 65 poate fi aplicat cu pensula sau cu fierul de glet

DOMENII DE UTILIZARE
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 este util pentru hidroizolarea suprafetelor minerale cu pori deschisi.
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 este folosit pentru etansarea zidariilor (cu suprafata neteda, rostuite la fata), a betonului (cel putin 3 luni de la turnare), tencuielilor si sapelor de ciment (cel putin 28 zile de la turnare).
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65  poate fi utilizat pentru etansarea la interior a rezervoarelor de apa de tip monolit, a rezervoarelor de apa potabila si a piscinelor cu adancimea 5 m.
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65  este bun pentru suprafete orizontale si verticale.
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65  este util pentru hidroizolarea ulterioara a cladirilor vechi si a partilor de constructie pe partea negativa (sensul opus patrunderii apei).

Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu se preteaza la etansari pe partea negativa a elementelor supuse la presiune hidrostatica. Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu se utilizeaza pe suprafete unde este posibila aparitia sarurilor cu eflorescente. De asemenea, mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu se va utiliza pentru etansarea zidariilor, tencuielilor si betoanelor cu rezistenta la compresiune 15 N/mm2

Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu se va folosi pe suprafete fisurate. Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu este rezistent la fisurare. 

In cazul solicitarilor mecanice, cum ar fi traficul pietonal, mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 trebuie protejat prin aplicarea unui strat protector fara continut de gips sau prin aplicarea placajelor ceramice cu mortar CM. Suprafetele suport deformabile necesita aplicarea de materiale flexibile cu capacitatea de preluare a fisurilor cum ar fi: Ceresit CL 50Ceresit CL 51Ceresit CR 166. Pentru blocarea scurgerilor de apa se vor folosi mortarele CX sau Ceresit CX 5

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 adera la toate suprafetele minerale netede, rezistente si curate, lipsite de substante antiaderente si care nu contin ipsos, cum ar fi:
 • Beton de clasa minim C12/15 mai vechi de 3 luni.
 • Tencuieli minerale (ciment, var - ciment) cu grosimea mai mare de 10 mm.
 • Sape pe baza de ciment cu rezistente mai mari de 12 N/mm2 si vechime de minim 28 de zile.
 • Zidarie de caramida cu rosturile pline si rezistenta mai mare de 6 N/mm2, vechime minim 3 luni.

Suprafetele pe care se aplica mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 trebuie sa aiba o structura rugoasa si cu porii deschisi. Toate fisurile se vor trata in prealabil cu mortar sau cu rasini epoxidice. Unghiurile de 90° ale colturilor se vor reduce la 45°. Rosturile corodate trebuie curatate pana la adancimea de 2 cm si umplute cu mortar pe baza de ciment. In cazul suprafetelor deteriorate, trebuie aplicat continuu o tencuiala pe baza de ciment. Eventualele fisuri se vor sanfrena cu o adancime minima de 3 cm. La toate colturile se va executa o scafa cu raza de minim 3 cm. Reparati orice defect. Daca este necesar refa ceti stratul de mortar dintre caramizi. Daca zidaria nu este regulata, pregatiti nivelarea tencuielii cu mortar de ciment.

Betonul, sapele, tencuielile si zidaria vor fi umezite astfel incat sa devina neabsorbante si suprafata lor sa aiba un aspect mat si inchis la culoare. In cazul etansarilor de pereti si pardoseli la interior si exterior, care sunt expuse umiditatii din spate, este necesar a se aplica prin pensulare sau pulberizare CO 81 solutie de silicificare.
 
MOD DE APLICARE
Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 se presara in apa curata si limpede si se amesteca pana la omogenizare. Raportul de amestecare este:
 • pentru vopsire 7 l apa la 25 kg CR 65;
 • pentru spacluire 5,8 l apa la 25 kg CR 65.

Cantitatea de mortar obtinuta se va pune in opera in decurs de 2 ore. Primul strat de mortar se va aplica consistent cu o pensula (bidinea) pe suprafata umezita. Dupa un timp de uscare de cca. 6 ore se mai aplica un strat de mortar prin spacluire sau doua straturi prin procedeul de vopsire in functie de reteta folosita la preparare. Cand se aplica straturi succesive de mortar, lucrul nu trebuie intrerupt pentru mai mult de 12 ore. Suprafata etansata cu mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 trebuie protejata impotriva uscarii rapide si umiditatii timp de 24 de ore. Daca exista pericolul deficientei de umiditate a pardoselii, umeziti suprafata prin pensulare sau pulverizare a apei, timp de minim 3 zile. Inainte de finisare verificati grosimea minima a stratului. Suprafata izolata cu mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 poate fi circulata numai dupa 2 zile si poate fi acoperita cel mai devreme dupa 7 zile. Mortarul in exces poate fi indepartat cu apa cat este proaspat, o data intarit poate fi indepartat mecanic. Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu se amesteca cu alte materiale, aditivi sau lianti. Inainte de finalizarea aplicarii trebuie verificat daca grosimea ceruta de mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 este respectata. 

Nota :
Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 se va utiliza in conditii uscate, la 5°C - 30°C. Toate datele si informatiile prezentate aici sunt raportate la o temperatura de 20°C si o umiditate relativa de 60%. In alte conditii parametrice pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 contine ciment si in amestec cu apa produce o reactie alcalina. De aceea se vor proteja pielea si ochii. In caz de contact cu pielea clatiti cu apa. In caz de contact cu ochii se va solicita ajutor medical. Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 nu se amesteca cu alte materiale, aditivi sau lianti. Suprafata izolata cu mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 se va proteja prin placare, tencuiala etc. Nu se va executa protectie cu materiale pe baza de ipsos. Continutul de Crom VI este sub 2 ppm in cadrul perioadei de calabilitate.

RECOMANDARI
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a mortarului hidroizolant Ceresit CR 65 si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea mortarul hidroizolant Ceresit CR 65, dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a produsului.

DEPOZITARE
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 se pastreaza in spatii uscate timp de 12 luni.

AMBALARE
 • Mortarul hidroizolant Ceresit CR 65 este ambalat in saci de 25 kg.

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

CR 65 Mortar hidroizolant

CR 65 Mortar hidroizolant

Ceresit este cel mai important producator de materiale de constructii, adezivi faianta si gresie, chit de rosturi, termosisteme si sisteme de termoizolatii.
Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.