CR 90 Solutie de Impermeabilizare Expand

CR 90 Solutie de Impermeabilizare

Ceresit

New

CR 90 Crystaliser solutie de impermeabilizare

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827 

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

More details

RON124.83

Comanda telefonica 

0742-200-827CR 90 Crystaliser solutie de impermeabilizare

 

 


CR 90 Crystaliser solutie de impermeabilizare

Ceresit CR 90 Crystaliser este o solutie de impermeabilizare prin cristalizare. Ceresit CR 90 Crystaliser furnizeaza acoperire prin cristalizare pentru impermeabilizarea cladirilor si a elementelor structurale

 

Ceresit CR 90 Crystaliser este conceput pentru impermeabilizarea si rezistenta la umezeala a substraturilor minerale nedeformabile. Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi folosita la impermeabilizarea balcoanelor, soclurilor, a subsolurilor si implicit a peretilor de subsol, a instalatilor de tratare a apelor menajere, a rezervoarelor de apa cu o adancime a apei de pana la 15 m, a rezervoarelor cu apa pentru stingerea incendiilor si a piscinelor de pana la 20 m² realizate din beton monolit. De asemenea, Ceresit CR 90 Crystaliser este folosit pentru impermeabilizarea betonului si betonului armat, zidariei cu rosturi pline si a tencuielilor minerale.

 

CARACTERISTICI
 • Ceresit CR 90 Crystaliser impermeabilizeaza prin cristalizare
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser rezista la presiunea pozitivã si negativa a apei
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser etanseaza microfisurile din beton pana la 0,4 mm
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser conlucreaza cu banda izolanta
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser este permeabila la vapori
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser este rezistenta la inghet
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser are o aplicare economica
 • solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi aplicata prin pensulare sau spacluire

DOMENII DE UTILIZARE
 • Ceresit CR 90 Crystaliser este conceput pentru impermeabilizarea si rezistenta la umezeala a substraturilor minerale nedeformabile. Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser actioneaza in doua moduri – formeaza un strat impermeabil pe suprafata suporturilor si suplimentar, in timpul exploatarii structurii, formeaza cristale in porii suprafetei etansate.
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser protejeaaza impotriva procesului prin care sarurile insolubile penetraza in structura capilara a betonului unde – prin contactul cu apa – ele formeaza in mod treptat cristale. Acest proces de formare a cristalelor duce in timp la o inchidere completa a fisurilor capilare, eliminadu-se astfel trecerea apei in beton in ambele directii. Cristalizarea poate fi perceputa ca o protectie suplimentara a substraturilor in cazul unei degradari locale sau a unei spargeri cauzate de fisurile statice.
 • Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi folosit la impermeabilizarea balcoanelor, soclurilor, a subsolurilor si implicit a peretilor de subsol, a instalatilor de tratare a apelor menajere, a rezervoarelor de apa (incluzand rezervoarele de apa potabila)cu o adancime a apei de pana la 15 m, rezervoare cu apa pentru stingerea incendiilor si piscine realizate din beton monolit de pana la 20 m².
 • Ceresit CR 90 Crystaliser este folosit pentru impermeabilizarea betonului si betonului armat, zidariei cu rosturi pline si a tencuielilor minerale.
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi aplicata pe partea pozitiva a sensului de patrundere al apei panã la 15 m precum si pe partea negativa pana la 5 m.
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser conlucreaza perfect cu banda de etansare Ceresit CL 152 la imbinarile dintre pereti, podea si la rosturile de dilatatie.
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi aplicata si la colturi in combinatie cu Ceresit CL 56Ceresit CL 57 si Ceresit CL 53.
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi folosita pentru ca, in cazul solicitarilor mecanice, precum si a traficului pietonal, stratul de hidroizolatie sa fie protejat prin aplicarea unei acoperiri de pardoseala, prin placare ceramica cu adezivii Ceresit Ceresit CM 12Ceresit CM 16Ceresit CM 17Ceresit CM 25 sau a unui mortar fara continut de ipsos.
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi utilizata pentru suprafetele deformabile cum ar fi placile de gips carton ce necesita utilizarea produselor de etansare flexibile ca: Ceresit Ceresit CR 166Ceresit CL 50Ceresit CL 51. Daca exista scurgeri de apa ce pot spala materialul acestea trebuie oprite pe moment cu mortare rapide cum ar fi Ceresit CX 1 sau Ceresit CX 5. In plus, Ceresit CR 166 trebuie utilizat pentru etansarea teraselor si a pardoselilor incalzite.

PREGATIREA SUPRAFETEI SUPORT
Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser adera pe suprafete cu capacitate portanta solide si curate, fara substante care ar putea impiedica aderenta (cum ar fi grasimi, bitum, praf) si anume:
 • Beton cu clasa min C 12/15 mai vechi de 3 luni;
 • Tencuieli minerale (ciment, var-ciment) cu grosimea mai mare de 10 mm si sape pe baza de ciment (rezistenta la compresiune ≥12 MPa, vechi de minim 28 zile);
 • Zidarie de caramida cu rosturi pline si rezistenta mai mare de 6 MPa (vechime de minim 3 luni).
Suprafetele pe care se aplica solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser trebuie sa fie nivelate, absorbante si cu porii deschisi. Murdaria, straturile friabile, toate acoperirile anterioare cu vopsea, tencuielile de var si substantele nonaderente trebuie indepartate cu atentie. Rosturile corodate trebuie deschise pana la o adancime de 2 cm si apoi umplute cu mortar pe baza de ciment. Gaurile adanci si substraturile denivelate trebuie de asemenea reparate. Muchiile trebuie sanfrenate la o raza de aproximativ 3 cm iar colturile trebuie rotunjite. Se va folosi mortar rapid Ceresit CX 5 amestecat cu nisip. Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser necesita o preumezire a stratului suport inainte de aplicare. Umezirea trebuie facuta controlat fara a se forma balti.

MODUL DE APLICARE
Presarati solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser in apa rece si curata si amestecati (utilizand un amestecator) pana cand se obtine o masa omogena fara aglomerari:
 • pentru aplicare prin pensulare – utilizati 8 l de apa la 25 kg CR 90;
 • pentru aplicarea prin spacluire – utilizati 6 l apa la 25 kg CR 90.
Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser trebuie aplicat pe suprafata umeda, dar nu uda. Primul strat de solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser trebuie incrucisat prin pensulare, al doilea strat poate fi aplicat cu bidineaua sau cu mistria. Stratul al doilea se aplica atunci cand cel anterior este deja intarit, dar inca umed. Suprafetele trebuie protejate impotriva uscarii prea rapide. Pe stratul aplicat se poate calca dupa doua zile. Chiar si dupa intarirea completa, tencuiala nu trebuie expusa direct la solicitari mecanice grele.

Nota:
Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser nu se amesteca cu alte materiale, aditivi sau intaritori-lianti. Inainte de a termina aplicarea, trebuie verificata grosimea necesara a stratului de material. Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser se va utiliza numai in conditii uscate si temperaturi de +5°C pana la +25°C. Toate informatiile de mai sus sunt valabile pentru temperatura de +23°C si umiditatea relativa de 55%. In alte conditii climatice intarirea poate fi accelerata sau intarziata. Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser contine ciment si in contact cu apa are o reactie alcalina. In timpul aplicarii se vor proteja ochii si pielea. In caz de contact cu pielea se va clati cu apa din abundenta. In cazul contactului cu ochii, se va solicita sfatul medicului. Continutul de crom VI este sub 2 ppm in timpul valabilitatii produsului pe raft.

RECOMANDARI
Suprafata pe care s-a aplicat solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser trebuie pastrata umeda pentru min. 24 de ore, de exemplu prin stropirea cu apa. Cand se aplica in zone unde bate soarele suprafata trebuie pastrata umeda pentru inca cel putin 3 zile si se va proteja de bataia directa a razelor soarelui. Suprafata trebuie protejata impotriva ploii pentru inca cel putin 24 ore. Placarile ceramice pot fi aplicate cel mai devreme dupa 3 zile. Solicitarea completa cu apa este posibila numai dupa 5 zile. Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser este rezistenta la agentii cu reactie alcalina sau neutra. Prezenta descriere tehnica prezinta modul de utilizare a produsului, precum si modul de aplicare a acestuia, insa toate acestea depind si de pregatirea profesionala a utilizatorului. Proprietatile enumerate se bazeaza pe experienta practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului dar si utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influenta. Din acest motiv, in cazul in care aveti dubii, calitatea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. 

DEPOZITARE
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser poate fi pastrata pana la 12 luni de la data fabricarii, in conditii uscate in ambalajul original.

AMBALARE
 • Solutia de impermeabilizare Ceresit CR 90 Crystaliser este ambalata in saci de hartie de 25 kg.

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

CR 90 Solutie de Impermeabilizare

CR 90 Solutie de Impermeabilizare

Ceresit este cel mai important producator de materiale de constructii, adezivi faianta si gresie, chit de rosturi, termosisteme si sisteme de termoizolatii.
Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.