BT 21 Membrana Allweather Expand

BT 21 Membrana Allweather

Ceresit

New

Membrana Allweather - BT 21

 

Materiale de constructii Comenzi: 0742200827

Adresa : str. Radu Tina nr 20 Bucuresti Sector 3

More details

Comanda telefonica 

0742-200-827

Membrana "Allweather" - BT 21Membrana "Allweather" - BT 21

Membrana hidroizolanta autoadeziva "Allweather" asigura etansare sigura, instantanee, care poate fi aplicata chiar si pe suprafete de baza umede pana la -5°C

 

CARACTERISTICI
 • membrana  "Allweather" BT 21 poate fi pusa in opera pana la -5° C
 • membrana  "Allweather" BT 21 poate fi utilizata pentru suprafete de baza umede si reci
 • membrana  "Allweather" BT 21 confera efect de hidroizolare instantaneu si impermeabil la ploaie
 • membrana  "Allweather" BT 21 este autoadeziva
 • membrana  "Allweather" BT 21 poate fi prelucrata la rece
 • membrana  "Allweather" BT 21 este flexibila
 • membrana  "Allweather" BT 21 astupa crapaturile

DOMENII DE UTILIZARE
 • Membrana  "Allweather" BT 21 este utila in izolarea pivnitelor, balcoanelor, logiilor acoperisului, teraselor, acoperisurilor plate ale garajelor, spatiilor cu umezeala, a zidurilor de sprijin si a garajelor subterane.
 • Membrana  "Allweather" BT 21 este ideala pentru etansarea suprafetelor orizontale si verticale ale constructiilor si a partilor de constructie impotriva umezelii podelei, a apei si pe constructia potrivita; stratul de izolare formeaza o cuva inchisa sau inconjoara constructia pe toate partile. Se foloseste la interior si exterior, ca izolare impotriva umiditatii care urca in capilare si ca bariera de vapori sub sape. In cazul pietrelor cu pori mari, de ex. piatra ponce si piatra Leca, unde se asteapta o aderenta de contact mai mica de 50%, se vor introduce alte sisteme de etansare pasta de hidroizolatie pe baza de bitum.

PREGATIREA SUPRAFETEI DE BAZA
Suprafata de baza trebuie sa fie neteda, rezistenta la presiune si curata. Se vor inlatura denivelarile. Eventualele neregularitati trebuie sa fie astupate inainte de grunduire cu mortar de reparatii. In cazul temperaturilor scazute trebuie sa va asigurati ca suprafata de baza nu este inghetata. Toate suprafetele de baza minerale trebuie sa se grunduiasca cu grund Ceresit BT 26 "Allweather". Suprafetele din metal si ma terial sintetic nu necesita grunduire cu Ceresit BT 26. Suprafetele de baza ude, care se recunosc dupa culoarea inchisa si pelicula de umiditate de la suprafata se vor trata cu Ceresit CR 65 - mortar hidroizolant impotriva umezelii de pe verso. Tipul de grunduire depinde de temperatura si suprafata de baza. Pentru pregatirea suprafetei de baza trebuie consultata si fisa tehnica Ceresit BT 26 grund "Allweather". 

MOD DE APLICARE
Inainte de lipirea membranei se va verifica daca suprafata de baza grunduita este uscata suficient (aceasta insemnand ca grunduirea nu trebuie sa se decoloreze in timpul contactului) si daca este capabila de aderenta. Astfel, se lipeste o fasie mica din banda de etansare pe grunduire, se preseaza si se dezlipeste. In caz ca se desprinde mai mult de 50% din grundul de pe suprafata de baza, acesta nu prezinta o aderenta suficienta. In acest caz, lipirea membranei va trebui sa aiba loc mai tarziu. O aderenta suficienta este data de desprinderea doar a partii de jos a suprafetei de baza. In cazul in care lipirea are loc de dimineata se va observa o eventuala formare de roua pe grunduire. Ea poate aparea in conditii climatice nefavorabile, indeosebi in imbinarile de la pereti si postament. Deoarece in acest caz nu se poate realiza lipirea, trebuie ca inainte sa se creeze o suprafata de baza uscata, de exemplu prin uscare/ evaporare.

Se taie membrana Ceresit BT 21 "Allweather" pe un suport de scandura cu un briceag ascutit in functie de marimea si lungimea cerute, iar apoi se ruleaza la loc. In toate colturile si marginile se lipeste inainte de aplicarea propriu-zisa o fasie de intarire lata de cca 30 cm. Aceasta poate fi decupata din membrana Ceresit BT 21 "Allweather". Membrana se lipeste de suprafata de baza prin desprinderea simultana a hartiei de protectie de pe toata suprafata. Materialul Ceresit BT 21 se aplica pe pereti pe vertical de sus in jos. Se vor respecta urmatorii pasi:
 • Se va desprinde hartia de protectie de la inceputul benzii incet si regulat pe o lungime de cca. 1 m si se va rula.
 • Membrana se va aplica cu partea adeziva pe suprafata de baza si se va desprinde mai departe hartia de protectie.
 • Apoi se va presa incepand din centru, de exemplu cu o perie sau o bucata de material textil, astfel ca bulele de aer si cutele dintre suprafata si folie sa fie evitate si sa se obtina imediat o aderenta buna.
 • In final se va presa puternic intreaga banda, de exemplu cu o rola de cauciuc. Se va rula cu deosebita grija suprapunerea celor doua benzi, lata de cel putin 5 cm. Inchiderea din partea de sus a benzii se va asigura in cazul suprafetelor verticale cu Ceresit CA 22 Fixband sau Ceresit CA 23 Alu-Fixband. Alternativ se pot utiliza profile de tencuiala sau scanduri. Ca protectie pentru Ceresit BT 21 se va utiliza Ceresit CA 21 banda de protectie si egalizare. In cazul utilizarii unei izolari termice suplimentare, de exemplu cu placi de polistiren extrudat, acestea se fixeaza cu Ceresit CP 43.

Nota:
Ceresit BT 21 membrana de etansare "Allweather" se va pune in opera doar in cazul in care suprafata de baza este uscata iar temperaturile sunt intre -5°C si +30°C (totusi nu sub influenta directa si puternica a razelor soarelui). Sistemele de etansare autoadezive, precum Ceresit BT 21, trebuie depozitate pe timp de vara la racoare, deoarece stratul de adeziv plastic se incalzeste la caldura, mai ales sub influenta razelor soarelui, ceea ce ingreuneaza punerea in opera. In cazul temperaturilor joase Ceresit BT 21 se va depozita pe cat posibil la o temperatura medie inainte de punerea in opera. In caz ca aceste conditii de depozitare si punere in opera pentru benzile Ceresit BT 21 sunt respectate, acesta poate fi utilizat timp de un an.

RECOMANDARI
Toate datele au fost obtinute la temperatura de + 20°C si umiditatea relativa de 60%. Proprietatile amintite se bazeaza pe experiente practice si controale tehnice de specialitate. Utilizarea corecta si eficienta a produselor noastre se afla in afara domeniului nostru de influenta. De aceea se va testa produsul prin probe suficiente. O aderenta cu adevarat perfecta nu poate fi obti nuta nici din indicatiile acestei fise tehnice, nici dintr-o asistenta tehnica verbala.  In cazul in care apar probleme, aveti nevoie de asistenta. Se recomanda a se efectua probe. 

DEPOZITARE
Ceresit BT 21 membrana de etansare "Allweather" trebuie transportata si depozitata corect. Pana la punerea in opera benzile de etansare trebuie ferite de presiune, caldura si umiditate. Pe timp de vara Ceresit BT 21 se va depozita, pana la punerea in opera, in incaperi racoroase. In cazul temperaturilor joase Ceresit BT 21 se va depozita pe cat posibil la o temperatura medie. Cutia de protectie se va indeparta abia la locul unde se va pune in opera. 
AMBALARE
 • Role 15 x 1 m = 15 m2 in cutie.

 

Materiale de constructii la preturi avantajoase oferite de

www.constructii-depozit.ro

Rola15 M

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

BT 21 Membrana Allweather

BT 21 Membrana Allweather

Ceresit este cel mai important producator de materiale de constructii, adezivi faianta si gresie, chit de rosturi, termosisteme si sisteme de termoizolatii.
Accept

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii.